Завод-виробник Доставка по Україні

Монтаж покрівлі з керамічної черепиці

Благородна керамічна покрівля протягом багатьох років не виходить із моди, являючи собою справжній еталон краси та архітектурної естетики. Для компанії “Сучасна покрівля” не існує секретів щодо того, що є натуральною і виготовленою з кераміки черепицею, як здійснюється монтаж цих популярних покрівельних матеріалів.

“Сучасна покрівля”: монтаж покрівлі з черепиці, влаштування керамічної покрівлі!

  • Покрівля з натуральної черепиці забезпечує власнику домобудування як мінімум віковий термін служби, який можна порівняти з терміном служби самої споруди.
  • Покрівля, виготовлена з даного матеріалу фахівцями компанії “Сучасна покрівля”, за умови повного дотримання технологічних норм складання, практично не вимагає витрат на свій зміст.
  • Популярність натуральної черепиці ілюструється тим фактом, що багато сучасних матеріалів для збирання покрівель її імітують. До таких, наприклад, повною мірою належить металочерепиця.
  • Художньо-декоративні властивості натуральної черепиці згодом не втрачаються, на відміну, наприклад, від цементно-піщаних будматеріалів чи дерева.

Слід також розвінчати міф про те, що використовувати натуральну черепицю в деяких випадках заважає її нібито надмірно велика вага, що вимагає потужної кроквяної системи та великої кількості пиломатеріалів. Страхи перебільшені: порівняно, скажімо, зі сніговим навантаженням у зимову пору року, частка власної ваги покрівельного будматеріалу зовсім не велика. Розрахункове навантаження для даху, виготовленого з кераміки лише на 25-30 відсотків більше, ніж для металевих покриттів. При застосуванні кераміки зовсім не обов’язково збільшувати перетин крокв, достатньо встановити ті ж самі крокви з меншим кроком.

Монтаж керамічної черепиці

Секрети якості кераміки лежать у її випаленні під час виготовлення. Фахівці з виробництва керамічної продукції виділяють два види випалу: оксидований та відновлювальний. Саме від виду випалу залежить колір та відтінок черепиці. Основна відмінність між відновлювальним та оксидованим випалами полягає в тому, що використовують при самому процесі – природний газ або кисень. Сучасні технології нанесення покриттів на кераміку забезпечують найбагатший вибір кольорів і матових або глянсових поверхонь (покритих ангобом або глазур’ю). Покриття не істотно впливає на термін служби черепиці, але може кардинально змінити її зовнішній вигляд. Крім величезної різноманітності кольорів, існує багатий вибір моделей черепиці Кераміка підходить для будівель з покрівлями різної складності.

1. Укладання керамічної черепиці.

Укладайте черепицю знизу нагору, праворуч наліво.
Попередньо черепицю розкладіть стосами по 5…6 шт. на всіх скатах для рівномірного навантаження крокв.
Перший ряд на карнизному звисі, (під ковзаном) та бічні (фронтонні) стовпці кріпіть оцинкованими шурупами 5×50 мм.

2. Влаштування карнизного звису для керамічної черепиці.

Монтаж керамічної черепиці

Виконуючи підшивку карнизного звису, завжди залишайте щілини загальною шириною понад 2 см для керамічної черепиці для вентиляції крокв і утеплювача.

1. Водостічний жолоб
2.Фартук звісу
3.Вентиляційна стрічка
4.Аероелемент звису (вирівнюючий брусок)

3. Пристрій вентильованого ковзана для керамічної черепиці

Монтаж керамічної черепиціЯкщо під дахом влаштовуєте холодне горище (немає утеплювача на схилі даху) або довжина кроквяних ніг не перевищує 9 м, то вентиляцію даху можна забезпечити за допомогою аероелемента ковзана Коверленд 4, що встановлюється під конькову черепицю 6 на коньковий брус дошку. Зазор між коньковою черепицею та верхньою гранню конькового бруска або дошки повинен становити 0,5 см. (див. рисунок)

На коньку залиште в плівці 1 або нижній покрівлі вентиляційний проміжок не менше 10 см (див. малюнок). При облаштуванні мансарди (утепленого даху) як вентиляційні елементи використовувати 4 Figarol, Аероролик хребта. Аероелемент ковзана (АFЕ).

Перетин бруска не менше 50/50 мм.

1.Гідроізоляція
2.Контробрешітка
3.Обрешітка
4.Аеро- елемент ковзана або Фігароль
5.Коньковий брусок
6.Коника черепиця
7.Затискач конькової черепиці

4. Влаштування розжолобків.

Керамічна черепиця - розжолобокВиконайте настил 5 під жолобок шириною не менше 30 см з дошки обрізної такої ж товщини, як і контробрешітка 4. Гідроізоляційну плівку 6 покладіть з перехлестом через настил.

Жолобки з пофарбованого алюмінію або оцинкованої сталі укладайте знизу – вгору з нахлестом не менше 10 см на скатах з кутом нахилу > 22 ° і 15см. від 10 ° до 22 °. Кожен жолобок у верхній частині кріпіть оцинкованими цвяхами, а по всій довжині – дужками з кроком 30…40 см. Ширина жолобка від осі до відбортування 25 см.

Використовуйте половинчасту черепицю для якісного пристрою розжолобків, її потреба становить приблизно 1 шт. на два ряди, що потрапляють на підрізування (не рекомендується різання за місцем). Підрізану черепицю кріпіть оцинкованим дротом або шурупами, нахльостування черепиці на жолобок має бути від 8 до 10 см.

Максимальний захист від задування снігу забезпечують поролонові смуги для розжолобка 7, які цементно-піщана черепиця проклеюйте вздовж канта жолобка.

1.Обрешітка
2.Скобка для жолоба
3.Жолобок
4.Контробрешітка
5.Настил розжолобка
6.Покрівельна плівка
7.Поролонова смуга

Компанія “Сучасна покрівля” професійно, якісно, в обумовлені терміни з гарантією виконає покрівельні роботи будь-якої складності. Замовити  монтаж керамічної черепиці в Миколаєві ви  можете в офісі компанії Сучасна покрівля” – м. Миколаїв, вул. Пушкінська, 19 або за телефонами 0512-47-54-47, 0512-72-12-22

Меню