Завод-виробник Доставка по Україні

Виробництво бітумної черепиці

Post 58 of 118

У минулій статті “Гофраліст оцинкований – сфера його застосування” ми говорили про такий будівельний матеріал, як профнастил. Сьогодні мова піде про матеріал, який можна застосовувати для покрівель будь-якої складності, форми та конфігурації, аж до куполів та цибулинних дахів. Бітумна черепиця – ідеальний матеріал для обшивки альтанки, сараю та дахів дерев’яних будинків. Вони популярні у професіоналів та любителів. Виробництво такого будівельного матеріалу досить кропіткий і складний процес.

Перший етап

У процесі виготовлення такого продукту для початку використовують величезний рулон скловолокна. Початок процесу – формування утепленого ядра. Рулон кріпиться на полозья, його розкочують і кріплять на початку потокової лінії.

Другий етап

На відміну від профнастилу – листи покриваються сумішшю з дрібних кольорових каменів. Більшість листів мають чітко помітну чорну смугу, щоб виглядати природніше в установці.

Згорток прямує на конвеєр, пройшовши через серію ковзанок, так що бітум встигає охолонути і набути форми.

Якщо передбачається нанесення липкого шару на тильну сторону плитки, даний процес йде наступним.

Третій етап

Вирізання фетрової прокладки відповідно до правильних форм плитки. Це може бути квадрат, шестикутник або щось інше – “бобровий хвіст” або “хвиля”.

Далі виріб має бути достатньо охолодженим, щоб почати процес упаковки. Пластикова смуга кріпиться до задньої частини будь-якої самоклеючої черепиці. Це оберігає упаковану черепицю від злипання до нероз’ємних куп бітуму.

Далі розпорошується антибактеріальна рідина, яка запобігає розвитку моху та плісняви в упаковках.

Бітумні смужки з галькою пакуються машиною, а потім завертаються у відповідну упаковку. Певну кількість упаковок поміщають на піддон, який потім запечатують вакуумно в поліетилен.

 

З прикладами наших робіт можете ознайомитись: тут.

Меню