Завод-виробник Доставка по Україні

Як збільшити житлову площу за допомогою горища

Post 20 of 118

Доброї доби, шановні читачі нашого блогу! У минулій публікації “Композитна черепиця – специфіка та переваги матеріалу” ми говорили про особливості та головні характеристики такого покрівельного матеріалу, як композитна черепиця. Сьогодні мова піде про використання простору під дахом як житлове приміщення, а також основні нюанси облаштування такого приміщення. Житлова площа дуже популярна. Тому не дивно, що горище будинку прийнято використовувати як житловий простір. Таке розширення має бути продуманим та запланованим. Слід зважати на деякі моменти:

Планування

Перш ніж розпочати основне планування житлового простору, будівельні роботи мають бути схвалені. Зокрема, це необхідно, тому що змінюється нахил покрівлі або модернізуються вікна. Існують також правила ізоляції покрівлі.

Як планування будинку, будівництво мансарди також має відповідати плану. Для цього бажано звернутись до архітектора. Зазвичай необхідно враховувати стіни будинку, що несуть, додаткове навантаження від нової кімнати. Архітектор допоможе визначити потрібні дії.
Перед проведенням робіт, знадобиться допомога майстра. У всіх випадках водопровідні труби та електричні кабелі повинні відповідати чинним стандартам і відповідним чином включатися в планування. Це стосується і системи опалення, адже на горищі будинку відсутнє опалення та водопостачання. Також, слід подбати про монтаж водостічної системи, щоб уникнути попадання води під покрівельне покриття.

Вікна

Вікна повинні гарантувати, що в нових кімнатах буде достатньо світла. На цьому етапі необхідно розрізняти мансардні вікна та вікна на даху. З одного боку, великі вікна забезпечують багато світла та роблять кімнати більш просторими. З іншого – дуже багато сонячних променів відповідає за небажане тепловиділення в будинку, особливо влітку. Правильний вибір жалюзі може стати рішенням завдання. Приміщення на горищі можна обладнати панорамними вікнами, що відкривають чудовий вид на околиці та забезпечують гарне освітлення.

Розробка підлоги та стель

Розширення житлового простору за допомогою горища відбувається переважно на етапі планування в новому будинку. Будь-хто, хто планує підлогу та стелі, повинен подумати які матеріали найбільш довговічні та зносостійкі. Плитка, паркет чи ламінат замість килимових покриттів – правильне рішення. Те саме стосується обшивки стелі. Вибирайте найбільш практичні матеріали та технології.

Також, планування будівництва даху має бути правильно спланованим, добре продуманим із фінансової точки зору. Поради архітекторів та досвідчених будівельників будуть доречними. Важливо, деякі заходи перетворення приміщень вимагають офіційного дозволу.

Меню