Завод-виробник Доставка по Україні

Переваги металочерепиці та профнастилу

Post 6 of 118

Металочерепиця Jaspis. Одеса

До конструкції даху пред’являються жорсткі вимоги – він повинен витримувати ураганний вітер, зливу та град, тонни снігу взимку, різкі стрибки температури. Незважаючи на щоденний вплив несприятливих факторів, дах будинку повинен залишатися привабливим та герметичним. Найменша протікання здатна порушити теплоізоляційний шар і призвести до гниття дерев’яних конструкцій. Тому, споруджуючи дах з дешевих матеріалів, будьте готові боротися з покрівлею, що протікає, по кілька разів на рік. Але якщо регулярні витрати на ремонт не входять у ваші плани, зверніть увагу на сучасний і надійний покрівельний матеріал.

Ще недавно керамічна черепиця залишалася майже поза конкуренцією на ринку покрівельних покриттів. За всіма параметрами вона перевершує інші матеріали: не боїться опадів, зберігає десятиліттями початковий вигляд, вимагає особливих зусиль у процесі обслуговування, робить будинок теплим і шляхетним.
Однак не можна назвати керамочерепицю ідеальним матеріалом для покрівлі. Все-таки це важкий виріб, що створює величезне навантаження на основні конструкції будівлі. Кераміка складна у виготовленні, тому ніколи не буде дешевою. А для надання їй підвищених декоративних властивостей виробники змушені використовувати дорогі пігменти.

Тому для будівель з каркасними стінами або з пінобетону, а також для господарських будівель замість керамочерепиці краще використовувати більш легкі та дешеві матеріали. Раніше як такі служили руберойд і шифер, але сьогодні існує вигідніший варіант. Одним із найпопулярніших покрівельних матеріалів стала металочерепиця.

Металочерепиця – що вона являє собою

Фото металочерепиці ПрестижЩоб познайомитися з цим матеріалом, розглянемо його будову. Металочерепиця є багатошаровим виробом. Основний шар – метал завтовшки близько 0,4 мм. Вироби відрізняються товщиною металу, тому для тієї чи іншої будівлі можна підібрати найбільш підходящий варіант (треба враховувати
передбачуване навантаження на покрівлю). Для захисту металевої основи використовуються покриття з полімерних складів, а надання високих декоративних властивостей додаються фарбувальні компоненти. Крім полімерного покриття використовують цинк, нанесений з обох боків. Але варіант з полімерним складом більш надійний. Далі розглянемо, чим відрізняються полімерні покриття.

Пурал наноситься найтоншим шаром на металевий лист, утворюючи плівку 50 мікронів. Це надає металочерепиці гарний захист від механічних впливів (покриття складно подряпати) під час доставки, складування та встановлення. За рахунок матової поверхні, що створюється пуралом, металочерепиця зовні нагадує класичну керамочерепицю.

Ще один тип покриття – поліестер. Порівняно з пуралом дуже недорогий варіант обробки металочерепиці. Поліестер не має такої високої витривалості до механічних навантажень, як пурал. Однак при утворенні подряпини є можливість відреставрувати покриття, нанісши аерозольний склад на пошкоджену ділянку.

Максимально високий захист від корозії та механічних пошкоджень здатний забезпечити пластизол. Він наноситься шаром 200 мікрон, тому захист виходить надійнішим. Однак металочерепиця з таким покриттям теж має серйозні мінуси. Пластизол не має високої стійкості до впливу сонячних променів, тому поступово втрачає свій колір. Частково ця проблема нівелюється тим, що знебарвлення відбувається одночасно по всій поверхні покрівлі, тому господарям будинку особливо не варто переживати.

Профнастил – альтернатива металочерепиці

Фото профнастилу покрівельногоЯкщо сімейний бюджет не дозволяє придбати металочерепицю, можна використати більш дешевий її аналог – профільований лист. Установка покрівельного профнастилу здійснюється практично так само, лише необхідно правильно підібрати листи. Від величини та форми профілю листів залежить їхня здатність витримувати снігове навантаження. Хоча на ринку представлений великий асортимент виробів із профнастилу, для покрівлі підійде лише покрівельний профільований лист. Тому звертайте увагу на маркування виробів.

За рахунок компактної форми профнастил не вимагає багато місця для зберігання і легко транспортується. Його мала вага дозволяє обходитися без спеціального обладнання під час підйому на покрівлю. Листи випускаються в таких розмірах, що їх легко встановлювати, роботи здійснюються у стислий термін. У цьому випадку маса зведеного даху не буде дуже впливати на несучі стіни і фундамент.

Вибираючи профнастил та металочерепицю для даху свого будинку, ви отримуєте надійний покрівельний матеріал із привабливою поверхнею та не потребує значних витрат на ремонт.

Меню