Завод-виробник Доставка по Україні

Снігозатримувачі для покрівлі

Post 29 of 118
Снегодержатель для кровли

Купуючи кровельний матеріал, все задається питанням: чи потрібно придбати на кришку будинку снегозадержатели або можна обійтися без них? Тем, кто еще сомневается посвящена данная статья. Снегозадержатели призначені для того, щоб препятствовать резкому сходу снігу з кришки. Проще кажучи, снегостопоры розсіюють сніг, тим самим захищають об’єкти, які розполагаються поруч зі зданням. Давайте розберем в деталях чи потрібно встановлювати такі елементи безпеки і як їх призначення?

Зачем потрібні снегодержатели

Для районів зі сніжними зимами сніготримачі є елементами захисту області навколо стен будинку від випали осадків. Пристосування необхідні, щоб затормозити снігові пласти при Снегодержатель для кровлизміщення їх вниз. Без утримуючих елементів вся кровельна система буде перекашиваться від лавиноподібних осадків, її покриття буде портитися. Крім того, жителі будинку і прохожі можуть безпечно ходити навколо його стіни.

Види снегозадержателей

Снегорассекатели бувають декількох видів:

  • трубчатые;
  • решетчатые;
  • металлические в виде планок.

Перші два види універсальні – їх можна використовувати для будь-якого виду кришки. Решетчатые в основному використовують в багатоповерхових будівлях зі скатною кришкою – вони самі прочні і прості в установці. Трубчатые використовують тільки для керамічної и цементно-піщаної черепиці.

Снігоутримувач гратчастийМеталеві у вигляді планок, їх ще називають снігобар’єри, несуть свою функцію. Їх призначення – повністю утримувати сніг на даху. сніг пластами сходити не буде, їх встановлюють лише на дахах з невеликим ухилом і в тих регіонах, де снігу взимку мало.
Снігоутримувачі різні як формою, а й у розмірах. При покупці снігоутримувача майстру варто орієнтуватися на те, скільки снігу йому потрібно буде утримувати.

Установка снігоутримувачів

Кріпити снігоутримувачі найкраще разом з покрівельним матеріалом. Зробити це можна не лише по всьому периметру даху, а й частково, тобто у тій зоні, де проходять пішохідні тротуари, балкони чи автомобільні паркування. Від карнизного звису до снігоутримувача повинно бути не менше 50 см, сам карнизний звіс пристосування встановлювати не можна. Кріпити їх до даху потрібно лише шурупами.

 

Можливо вас зацікавлять:

Меню