Завод-виробник Доставка по Україні

Заміна шиферу на металочерепицю

Намагаючись не відстати від сучасних технологій в будівництві дахів, часто задають питання: а чи можна перетворити зовнішній вигляд даху вдома, не демонтуючи стару кроквяну систему? Досвід будівництва дахів каже, що так – можливо.
м.Миколаїв, Варварівка. Монтаж покрівлі проводився фахівцями «Сучасної покрівлі» (2006р.)
Сьогодні дуже популярно покриття з металочерепиці різних кольорів і форм. Тому, нерідко, господар будинку змінює старий, але ще цілком міцний шифер на модну металочерепицю, що гарно виглядає. Пояснень цьому декілька, одне з яких, окрім краси, пояснюється ще й швидкістю здійснення роботи. Особливо, якщо не потрібно будувати нову кроквяну систему. Про це і піде мова.
Для того, щоб виконати цю роботу, потрібно приготувати інструменти: молоток, монтировку з обценьками (монтировка с гвоздодером), пилу-ножівку по дереву, рубанок, степлер. З електроінструментів вам знадобляться: шуруповерт на акумуляторі або дриль електрична з набором свердел і біт для закручування саморізів, болгарка (шліфувальна машина) для можливого ​​підрізування покриття, електролобзик, і, про всяк випадок, електропилка по дереву.
Ви запитаєте: а навіщо нам пили і рубанки? Відповідаю. Справа в тому, що під шифер зазвичай кладуть тільки один ряд брусів у вигляді решітки по відношенню до крокв – це називається латами. А під металочерепицю кріплять дві обрешітки – через те, що металочерепиця може бути десь подряпана і т. д. Другу обрешітку під неї роблять для вентиляції – щоб з нижньої частини не збиралася вода. Таким чином, на існуючу обрешітку з кроквами ми прикріпимо ще одну – для вентиляції – і нам доведеться працювати з деревом. Крім усього іншого, потрібні саморізи 75 мм по дереву і бухта гідробар’єру.


Дах зі старим шифером
Заміна шиферу
Влаштування обрешітки

Знявши старе покриття (шифер), уважно переглянути всю кроквяну систему. Якщо десь є поїдене короїдом дерево, необхідно зчистити його, а то й зовсім замінити. Після цього, взяти гідробар´єр, розстелити його по всій площі каркаса і прикріпити степлером до каркасу. По кроквах прибити дерев’яний брус 25*120 мм по всій довжині, перпендикулярно коника, остаточно закріпивши гидробарьер. Брус кріпиться за допомогою шуруповерта та саморізів. Далі на цей брус кріпиться таким же чином і нові лати з дерев’яного бруса такого ж розміру. Починати потрібно з крайніх брусків (коник і низ), натягується шнур і перевіряється точність розмірів обрешітки і діагоналі.
Якщо Ви неправильно виставите діагоналі, то потім у вас будуть чималі труднощі при кріпленні самої металочерепиці, тому розміри і діагоналі повинні бути практично ідеальні. Виставивши діагоналі, можна приступати до кріплення решти частини другої обрешітки. Брус виставляється паралельно коника на відстані 230 мм від внутрішніх країв бруса – така точність потрібна для того, щоб потрапити саморізом при кріпленні прямо під сходинку металочерепиці. Вся лата повинна повністю бути в одній площині. Якщо десь виступає – зріжте рубанком, якщо навпаки потопає – підкладіть шматок дерев’яної пластини відповідного розміру. Бічні грані обрешітки підрізаємо по Вашому заздалегідь визначеному розміру.
Каркас готовий, і тепер можна приступати безпосередньо до кріплення самої металочерепиці. Її краї виставляються по шнурку. Низ виставляється нижче крокви на 70-100 мм. Бока виступають за крокви на 100-150 мм. Черепиця кріпиться спеціальними для цього саморізами, під колір покриття. Оскільки на металочерепиці є система замків, то починати кріпити її можна тільки з права наліво. Якщо Ви зробите навпаки, то це те ж саме, що і шифер починати кріпити зверху. Якщо Ви правильно все заміряли і виставили, то листи кладуться рівно, просто і швидко.
Після того як покриття укладено, прикріплюйте на конику спеціальний куточок, що покриває місце стику схилів. Якщо Ви хочете прикрити і бічну грань покриття, то для цього є спеціальний бічний куточок, (вітрова планка). І коник, і вітрова планка кріпляться теж саморізами для металочерепиці.
По покриттю ходити акуратно – інакше продавите сходинки металочерепиці. Після всіх робіт пройдіться по покриттю і замажте акуратно всі подряпини фарбою відповідного кольору.

Обрешітка та плівка під металочерепицю
Металочерепиця
Готовий дах
Робота фахівців компанії “Сучасна покрівля” в Одесі, на вулиці Задніпровського

І, все-таки, краще довірити такий відповідальний процес, як улаштування покрівлі, професіоналам – якщо у Вас немає досвіду покрівельних робіт, перший «млинець» може вийти грудкою, а вартість переробки і незручності, що пов’язані з цим процесом, можуть виявитися сильнішими за радість від низької ціни і зекономлених грошей.
Компанія «Сучасна покрівля» професійно, якісно, ​​у встановлені терміни і з гарантією виконає комплекс покрівельних послуг. Замовити покрівельні роботи будь-якої складності в Миколаєві та Одесі Ви можете в офісах компанії “Сучасна покрівля”

  • м. Миколаїв, вул. Пушкінська, 19. Тел.: 0512-47-54-47, 067-776-74-07
  • м. Одеса, вул. Успенська, 129 (кут Щепний провулок). Тел.: 098-75-75-505, 048-77-55-505

 

Меню